VENLO – Ondernemend Venlo strijdt met het oog op veiligheid, milieu en bereikbaarheid al een aantal jaren voor de heropening van afrit 12 van de A73.

Op dit moment wordt de maximale aanrijtijd van de veiligheidsdiensten met 3 minuten overschreden en met de sterke economische ontwikkelingen zal dit naar verwachting verder op gaan lopen.

In de afgelopen jaren drie jaar is het aantal intermodale verbindingen tussen Rotterdam en Venlo alleen via de bestaande terminals in dit gebied gestegen van 28 naar 39 keer per week. Een ongekende prestatie en positieve modal shift, waarvan alleen nog de laatste paar kilometers tot de vele distributiecentra uiteraard over de weg gaan.

Forse toename
Met inachtneming van de forse toename van verkeersdeelnemers (ca. 3.000 personen per dag) door de toekomstige vestiging van Holland Casino en de uitbreiding van bedrijven op Tradeport Oost, Freshpark en Venlo Tradeport verwachten wij dat deze aanrijtijd nog meer zal oplopen. Dit is voor Ondernemend Venlo onacceptabel: hiermee komt de veiligheid van bedrijven én medewerkers ernstig in het gedrang.

Tel hierbij op de extra CO2 uitstoot en economisch verlies door het omrijden van werknemers en toeleveranciers van de bedrijven op bovengenoemde bedrijventerreinen. Definitief opheffen van de afrit zou een kapitaalvernietiging zijn vanuit veiligheid, milieu en bereikbaarheid.

“We roepen dan ook met klem dit besluit van Rijkswaterstaat te heroverwegen en te zorgen dat veiligheid gewaarborgd wordt door de afrit open te houden”, aldus Ondernemend Venlo. “Op deze oproep kracht bij te zetten hebben wij langs afrit 13 (Greenport Lane) een spandoek opgehangen met de boodschap ‘Afrit 12 open, bedrijventerreinen veiliger’!”

Ondernemend Venlo
Ondernemend Venlo werkt namens haar 1.285 leden met meer dan 40.000 werknemers actief en constructief met de gemeente, provincie en Rijkswaterstaat samen voor een optimale verbinding naar de Tradeports, één van de grootste logistieke knooppunten van Nederland.