De voormalige scheepsbouwwerf en de Wetron grenzen aan elkaar

WEERT – Het pand van de buurman kan je maar één keer kopen. Dat zal Paul Maas van Wetron vastgoed gedacht hebben toen hij de voormalige scheepswerf aan de Zuid-Willemsvaart kocht. 

De Weerter Scheepsbouw Maatschappij grenst aan de panden van Wetron Transport B.V. en daar hoort zelfs de tussenliggende weg bij. Maas verkocht in 2016 Wetron Transport & Logistics B.V. aan Mario op ’t Root en investeert sindsdien samen met broers en zus in vastgoed.
De Weerter Scheepsbouw Maatschappij werd in 1907 opgericht als werf voor het bouwen van stalen schepen aan de Zuid-Willemsvaart. In 2011 werden de werf met kantoren verkocht en ontmanteld wat rest zijn de loodsen, kantoren en een kraan allemaal in vervallen toestand. De oude werf van Weert biedt inmiddels een meer dan trieste aanblik. Een prachtig staaltje industrieel erfgoed is na de verkoop aan Wim Bruekers (55) inmiddels leeggeroofd en/of weggeroest. In 2018 ging Bruekers failliet.