Villa Flora is een campusgebouw op Brightlands Campus Greenport Venlo, een van de vier Limburgse Brightlands campussen. Hier draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken er samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken, telen, alternatieve grondsto en en voedingsbronnen. Een uniek ecosysteem dat past in de ambitie van Rabobank, ‘Growing a better world together’.

Uitdagen, coachen, verbinden en financieren. Omringd door innovatieve ondernemers in food en agri voelt Rabobank zich in Villa Flora als een vis in het water. ‘Ik merk het meteen als ik hier binnenstap: het leeft hier.’

Het geluid van boren, zagen en hamers verraadt het bruisende karakter van Brightlands Campus Greenport Venlo. In Villa Flora wordt gestaag verder gebouwd aan de huisvesting voor nieuwe bewoners. Een van de nieuwkomers is de Rabobank. “De campus in Venlo richt zich op food en agri”, vertelt Johan van de Louw, directeur Commercie Rabobank Venlo e.o.. “Rabobank is wereldwijd de grootste food & agri bank. Wij denken dat we met onze kennis en ons netwerk een bijdrage kunnen leveren aan de versnelling die de campus op gang brengt. De sector moet innoveren, moet op zoek naar nieuwe verdienmodellen, moet zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Daar willen wij aan bijdragen, dicht bij ondernemers. Daarom investeren we in de leerstoel Jeugd en Gezonde Voeding, nemen we deel in Brightlands Agrifood Ventures en hebben we een Bedrijven Innovatie Team Limburg opgericht, dat start ups, scale ups en MKB-bedrijven helpt met vernieuwen.”

Spontane interactive
Mireille Schreurs, Business Innovatie Manager en Bart van Heugten, accountmanager Food en Agri zijn een van de collega’s die regelmatig te vinden zijn op deze extra ontmoetingsplek. De intensiteit in Villa Flora is veel hoger, merkt Mireille op. “Je sluit sneller even iets kort, legt eenvoudig verbindingen, stelt vragen, verwijst een ondernemer door of je hebt een luisterend oor. Die spontane interactie is belangrijk. We leggen niet primair de focus op onze bancaire rol. Wij zijn een kennispartner voor ondernemers in alle fases van hun ondernemerschap. Start ups, groeiers, vernieuwers. We denken mee over duurzaam ondernemen. ‘Growing a better world together’.”

Focus aanbrengen in businessplan
Bart vult aan: “Maar hoe doe je dat? Daar worstelen ondernemers mee. Wij helpen focus aanbrengen in een businessplan. We gaan het gesprek aan over het verdienmodel, de lange termijnstrategie, de uitdagingen en kansen. Een concreet beeld schetsen van wat voorheen een abstract verhaal bleef voor een ondernemer. Daar komen vervolgens concrete stappen en vragen uit voort. Die vragen mogen in de breedte zijn. Over alles wat je als ondernemer bezighoudt. We tillen ondernemers en hun plannen naar een hoger niveau. Daarbij kijken we niet alleen naar wat wij als Rabobank toevoegen, maar ook naar wat we samen met andere partners op de campus kunnen doen om een ondernemer succesvol te laten zijn. Er zijn zo veel verschillende partijen hier. Die beschikken over een berg aan expertise. Hoe kunnen we samen iets voor de ondernemer betekenen? Stap naar binnen. Het leeft hier. Ik gun het elke collega en ondernemer om hier eens te komen proeven. Want wie in de boomgaard werkt, mag er uit eten.”

www.rabobank.nl/venlo