Mertens Workwear begeleidt bedrijven bij het optimaliseren van veilig werk voor de medewerker.Fotografie: Nikki Geraedts-Hendriks

Veiligheid is een ‘hot’ item voor steeds meer bedrijven. Iedere organisatie legt zijn eigen accenten, maar blijft vaak ook met de nodige vragen achter. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfs-/veiligheidskleding. De onderscheidende waarde van Mertens Workwear ligt vooral in de volledige ontzorging, van advies op maat tot de daadwerkelijke levering of implementatie.

Bedrijfskleding is al meer dan 35 jaar een vaste waarde in het producten- en dienstenpakket van Mertens. Met name de laatste twintig jaar werd het assortiment op dit vlak verder doorontwikkeld. “Inmiddels is ‘Workwear’ een zelfstandige business unit, met een team van specialisten en een totaalpakket op het gebied van bedrijfskleding, werkschoenen, hygiëne-oplossingen en persoonlijke beschermingsmiddelen”, vertelt sales manager Martijn Leenders. “Onze klanten bevinden zich niet alleen in de agrarische sector: we leveren ook aan bedrijven in de bouw, industrie, transport en logistiek, voedselverwerkende industrie, horeca, etcetera.”

Bedrijfs- en veiligheidskleding
Mertens Workwear biedt een compleet productenpakket. Zo hebben klanten een grote keuze in bedrijfskleding van veel gerenommeerde merken. “Deze kleding kunnen we desgewenst voorzien van een bedrijfslogo. Hiervoor gebruiken we diverse technieken; onder meer transferdruk, zeefdruk, borduren en laseren. De medewerkers kunnen de kleding bij ons komen passen, maar we verzorgen ook passessies op locatie. Oplossingen op maat, dat is waar wij voor staan.” Naast de reguliere bedrijfskleding is Mertens Workwear specialist in veiligheidskleding die beschermt tegen bijvoorbeeld hitte, lasspetters of vloeibare chemicaliën. Ook kunnen bedrijven bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan werkschoenen. “Onze mensen hebben veel kennis over de anatomie van de voet, waardoor zij een optimaal advies kunnen geven en indien nodig aanpassingen kunnen doen aan de schoen of inlegzool. Dat kan in onze Workwear-shops in Horst, Someren of IJsselmuiden, maar ook op locatie. Bij grotere bedrijven organiseren we sinds kort ook een ‘schoenenspreekuur’, waar medewerkers met klachten over hun schoeisel zich kunnen melden.”

Hygiëne en persoonlijke bescherming
Het assortiment van Mertens Workwear gaat verder dan alleen kleding: ook persoonlijke beschermingsmiddelen vormen een belangrijke pijler. Dan gaat het bijvoorbeeld om handschoenen, helmen, gehoorbescherming en ademhalingsbescherming. “Daarnaast is Mertens Workwear de aangewezen partij voor hygiëne-oplossingen”, legt Leenders uit. “Denk bijvoorbeeld aan reinigingsmiddelen, maar ook disposable kleding en technische hulpmiddelen als schrob- en veegmachines en hogedrukreinigers. Door optimale hygiëne wordt het welzijn van de medewerkers en de bedrijfsprocessen veiliggesteld.”

Meer dan een toeleverancier
Mertens Workwear onderscheidt zich volgens Leenders echter vooral door een stap verder te gaan. “Wij denken echt met de klant mee”, benadrukt de sales manager. “Dat betekent dat we het probleem of de vraag van de klant uitgebreid in kaart brengen, en bijvoorbeeld ook de omstandigheden ter plekke meenemen. Op basis hiervan geven we een advies en kijken we wat de beste oplossing is voor het betreffende bedrijf. We willen onze klanten maximaal ontzorgen.”

Om deze reden kunnen klanten de benodigde producten ook snel en eenvoudig online bestellen. Daarnaast is goede aftersales volgens Leenders vanzelfsprekend. “We vinden het belangrijk dat ‘veilig werken’ wordt gewaarborgd. Daarom organiseren we bijvoorbeeld ieder jaar ‘Spuitmaskercontroledagen’. Dan halen we de spuitmaskers bij de klant op en testen op een speciale testkop of deze nog voldoen. Deze service is gratis. Ook houden we regelmatig toolboxmeetings bij onze klanten. Tijdens deze sessies maken we medewerkers bewust van de gevaren en risico’s tijdens het werk en informeren we hen hoe ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen moeten onderhouden, zodat ze gegarandeerd veilig kunnen werken. Kortom: we zijn als Mertens Workwear niet alleen toeleverancier, maar vooral ook een ‘partner van veilig werk’!”

www.partnervanveiligwerk.nl