NEDERWEERT – De toekomst van de stad, en hoe om te gaan met een steeds snellere verandering? – lezing 11 september door Carlo van de Weijer Bibliocenter Weert

Door de tijd heen is het stadsbeeld veranderd, en mobiliteit heeft daar een (te) grote rol in gespeeld. Hoe beïnvloedt dit onze toekomst? Wat is de functie van de stad en welke rol speelt mobiliteit daarin? Dreigt de middelgrote stad zijn betekenis te verliezen? Mobiliteitsdeskundige Carlo van de Weijer, directeur van Smart Mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven, spreekt op 11 september bij Bibliocenter Weert over de toekomst van de mobiliteit. Hij zoomt speciaal in op Weert en regio. De lezing begint om 19.30 uur. Toegang 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Kaarten reserveer je op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Er spelen meerdere trends binnen mobiliteit: Autonoom, Connected, Shared, Electric, MaaS, micro mobility, fietsen. Hoe zijn we mobiel in de toekomst en vooral waarom? Is de traditionele polycentrische mozaïekmetropool in onze regio een voordeel of nadeel voor de mobiele toekomst, of gaat de wal het schip keren? Stel dat thuisbezorging flink duurder wordt door verbod op nieuwe distributiecentra of door hogere kosten als gevolg van kilometerbeprijzing. Of werkt slimmer en geschakeld voorraadbeheer beter?

Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer spreekt vanuit zijn lange ervaring in de hightech en automotive industrie over de veranderende wereld van vervoer en logistiek en legt duidelijke links naar andere industrieën. Ook geeft hij aan welke kansen dit biedt aan het klassieke gedistribueerde urbanisatiemodel dat onze regio kenmerkt.
Carlo adviseert ministeries en bedrijven over de toekomst van mobiliteit. Hij is spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech.