WEERT – In maart volgend jaar vertrekt Marlieke Coenen uit Weert (werkzaam op de poli kaakchirurgie in het SJG Weert) samen met de Stichting Dutch Dental Care foundation weer naar Kenia! 

Gratis en met eenvoudige middelen, verlenen zij curatieve en preventieve tandheelkundige hulp aan kinderen, hun ouders, leerkrachten en de lokale bevolking. Tandheelkundige problematiek in ontwikkelingslanden wordt vaak onderschat. Op de scholen waar zij komen is er geen tandarts en lopen kinderen en mensen van de lokale bevolking maanden en zelfs jaren rond met kiespijn. Dit heeft enorme invloed op hun conditie, de gezondheid en het functioneren van de kinderen op school. Daarnaast proberen zij door het geven van preventielessen en poetsinstructies de mondhygiëne te verbeteren op de basisscholen. Dit voor een betere toekomst!

“Het vrijwilligerswerk in Afrika heeft mijn hart gestolen en ik kijk er naar uit om in maart weer naar Kenia af te reizen en zoveel mogelijk kinderen, hun ouders en de lokale bevolking van hun tandpijn af te helpen. In 2017 hebben wij een record behaald en hebben wij in twee weken tijd 2194 mensen kunnen behandelen. Een enorme prestatie!” Iedereen uit het team betaalt zelf zijn reis en verblijfskosten. Daarom zoekt Marlieke sponsoren die haar maar vooral de kinderen en lokale bevolking in Kenia willen helpen! Elke euro is welkom! 

De Dutch Dental Care Foundation heeft een ANBI status, zodat het mogelijk is de kosten d.m.v. sponsoring af te trekken van de belasting.

Wilt u haar helpen? Dat kan! Volg/steun haar via: https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/DBETJJ3mc-c/marlieke-coenen-kenia-2020/about Of doneer aan St. Dutch Dental Care Den Haag Rek.nr: NL 54 ABNA 040 7157573 
O.v.v. Sponsoring reiskosten Marlieke Coenen groep 3 maart 2020