VENLO – Vandaag, 19 maart heeft Ondernemend Venlo een brief naar de gemeente gestuurd, met de volgende tekst:

Geachte heer Boom, geachte heer Roest,

Als Ondernemend Venlo juichen wij de maatregelen van de Gemeente Venlo toe om met elkaar de Corona crisis te lijf te gaan. Ook het overleg hierover stellen wij zeer op prijs. Snel is een centraal goed bereikbaar loket voor alle vragen die er bij de ondernemers leven beschikbaar, gaat de Gemeente sneller dan normaal hun facturen betalen en wordt er uitstel van betaling van Gemeentelijke belastingen aangeboden. Goede maatregelen.

Ook kunnen wij ons als Ondernemend Venlo helemaal vinden in de adviezen van het LWV richting de overheid. Deze ondersteunen wij volledig.

De focus moet liggen bij het verlichten van de benodigde liquiditeit om een bedrijf draaiende te houden. Wij willen dan ook de Gemeente Venlo oproepen om sneller en soepeler vergunnings­aan­vragen en bezwaarschriften af te handelen zodat bedrijven de geplande investeringen ook daadwerkelijk kunnen gaan doen en voor de broodnodige bedrijvigheid kunnen blijven zorgen. Ook deze maatregel zorgt voor korte termijn lucht zodat we met zijn allen ervoor zorgen dat de BV Nederland nu en morgen blijft doordraaien.

Met vriendelijke groet,
Vereniging Ondernemend Venlo

Peter M.J. Thissen
voorzitter