VENLO – Het Limburgs Museum nodigt u uit voor de opening van de videoinstallatie A Stage of Luminosity op donderdagavond 17 september a.s. op het plein voor het Limburgs Museum. Het is het eerste kunstproject dat te zien zal zijn in het nieuwe Museumkwartier aan de Keulsepoort in Venlo.

A Stage of Luminosity is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Kunstenaar Arno Coenen heeft op uitnodiging van Viewmaster Projects twee
videowerken gemaakt waarin het gedigitaliseerde beeldarchief van het Limburgse glazeniersatelier Frans Nicolas en Zn. tot leven komt.

Videowerken
De twee videowerken, geprojecteerd op een bijna veertien meter hoge en vier meter brede zuil op de Keulsepoort, zijn een eigentijds eerbetoon aan het oude ambacht en vakmanschap van Limburgse glas-in-loodkunstenaars. Het kunstproject is een
gelaagd beeldverhaal waarin naast thema’s als geloof, hoop, liefde en de dood, ook licht en kleur een hoofdrol spelen.

Speciaal voor de opening zal Laserforum uit Venlo, met dank aan Gemeente Venlo, een extra visueel element aan de kunstinstallatie toevoegen. De opening vindt plaats in de openbare ruimte met inachtneming van de geldende richtlijnen rondom
corona.

Programma
20:00 uur                Ontvangst met drankje op het plein voor het Limburgs Museum,                                         Keulsepoort 5 Venlo

20:20 uur                Onthulling van A Stage of Luminosity door Marij Pollux (wethouder                                    Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen gemeente Venlo) en met                                      bijdragen van Arno Coenen (kunstenaar) en Ilona van den Brekel                                      (Viewmaster Projects).

Tijdens de onthulling verzorgen we in samenwerking
met Mr Jigs een hapje en een drankje.

Aanmelden
Er is ruimte voor een beperkt aantal mensen, zodat we voldoende afstand kunnen houden conform de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen wij u om u tijdig aan te melden door een mail te sturen naar info@limburgsmuseum.nl o.v.v. A Stage of
Luminosity
. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 september, mits het maximale aantal
aanmeldingen nog niet bereikt is. Vermeld s.v.p. ook met hoeveel personen u wilt komen.

A Stage of Luminosity is tot en met 18 oktober 2020 iedere dag van zonsondergang tot middernacht gratis te bekijken.

A Stage of Luminosity is een reizend kunstproject en sluit af in Venlo. In de
videowerken staat de archiefcollectie ‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen,
sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ centraal. In 2017 is de collectie in opdracht van de gemeente Roermond geïnventariseerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd door het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Meer info over Viewmaster Projects: www.viewmaster-projects.com