VENLO – Op het duurzame Bedrijventerrein Tradeport Noord ligt sinds oktober 2020 het krachtigste zonnedak ter wereld: op het dak van PVH Corp.

Het krachtigste zonnedak, gelegen bovenop de Venlo Logistic Campus van Heylen Warehouses, is nu volledig operationeel. Begin februari werd het eerste zonnepaneel van de in totaal 48.040 gelegd. Het bestrijkt een grootte van zo’n 20 voetbalvelden.

Een capaciteit van 18 MegaWattpiek aan duurzame stroom. Dat is genoeg om zo’n 4.500 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien, alsook om jaarlijks tot 12.000 ton minder CO2 uit te stoten. Een bijzonder groen project, dat in werkelijkheid voornamelijk stroom zal voorzien voor de VE Logistic Campus onder het zonnedak en de omliggende gebouwen.

Gevierd
In de huidige omstandigheden kon dit niet gevierd worden met alle bijhorende toeters en bellen maar er werd een andere en leerrijke invulling gegeven : een panelgesprek met Wethouder Erwin Boom Gemeente Venlo, met Program Manager Renewable Energy, Marco Iacovella en CEO, Philippe Deschilder van Heylen Warehouses.

Klik hier op deze link naar het filmpje opgenomen in het mooie en duurzame Stadskantoor Venlo.