VENLO –  In november 2020 heeft Arbodienst Healthcare Corporate een www.sneltestvenlo.nl opgezet. Via deze website kan een afspraak worden gepland voor een sneltest op de testlocatie aan de Horsterweg 182 te Venlo. Veelal bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om hun medewerkers die klachten hebben die kunnen duiden op een besmetting met het Covid-19 virus te laten testen. De uitslag is binnen 15 minuten bekend.

De Rijksoverheid wil op grote schaal sneltesten in gaan zetten om zo de kans op verspreiding van het Covid-19 virus op de werkplek te verkleinen. Als gecertificeerde Arbodienst mag Healthcare Corporate deze sneltesten voor de Rijksoverheid uitvoeren waarbij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de kosten voor haar rekening neemt. Healthcare brengt de kosten voor de sneltesten in rekening bij het ministerie, hier hoeft een werkgever zelf niets voor te doen.

Regeling
Sneltesten zijn met name interessant voor vitale beroepen en voor bedrijven waar thuiswerken onmogelijk is en de aard van het werk met zich meebrengt dat mensen fysiek met elkaar moeten samenwerken, zoals logistiek, distributie, productiebedrijven en sommige contactberoepen. Deze regeling is alleen van toepassing wanneer werkgevers hun medewerkers willen laten testen. De regeling is niet van toepassing op particulieren die zich willen laten testen.

Geïnteresseerde kunnen een mail sturen naar info@healthcare-corporate.nl. Wij nemen dan contact op voor een verdere toelichting.