VENLO – In het kader van grootschalig asfaltonderhoud en rioolwerkzaamheden dient de Krefelfdseweg binnenkort te worden afgesloten. Er is gekozen om de werkzaamheden achter elkaar uit te voeren om de kwaliteit van de werkzaamheden zo goed al mogelijk te waarbogen. Tevens wordt er in lijn met het landelijke beleid voor grootschalige afsluitingen gewerkt vanuit het “kort maar hevig principe” in plaats van “langdurig, slepend en zeer hinderlijk”, om hinder voor zowel inwoners als ondernemers zo veel als mogelijk te beperken.  

Er zal dus gedurende de gehele periode worden afgesloten in éénrichting vanuit het Europaplein. Daarbij wordt het verkeer richting het centrum geleid via de Nijmeegseweg en St. Urbanusweg. Het verkeer richting Roermond en Tegelen wordt geleid via snelweg. Het verkeer richting Venlo- Zuid wordt geleid via de Klagenfurtlaan en Kaldenkerkerweg.

Afsluiting
Er wordt gewerkt aan beide zijden van de Krefeldseweg. Daarvoor wordt gedurende de eerste 5 werkdagen (12-04 06:00u tot uiterlijk 17-04 06:00u) de Belletabelestraat afgesloten. Daarmee ontstaat ruimte zodat het verkeer kan wisselen van rijbaan ter plaatse van de kruising Goltziustraat – Krefeldseweg – Belletabelestraat. Daarmee wordt er ten alle tijden een stad-uit verbinding gegarandeerd, waarmee zo veel als mogelijk voorkomen wordt dat het centrum volledig zal dichtstromen.

Gedurende de werkzaamheden zal drukte worden gemonitord door de aannemer en is er veelvuldig contact met gemeente en kan snel worden geschakeld op maatregelen tegen overmatig sluipverkeer t.p.v. de Straelseweg, Mercatorstraat en Belletabelestraat.

Om verkeersonveilige situaties te voorkomen en de doorstroming van het verkeer op de Krefeldseweg te waarborgen worden alle zijwegen en aansluitingen tussen het Europaplein en de Goltziusstraat voor al het verkeer afgesloten gedurende de gehele periode:

  • Vincent van Goghstraat
  • Jean Laudystraat
  • Molenstraat (fiets- en voetgangersdoorsteek)
  • Laaghuissingel  (fiets- en voetgangersdoorsteek)
  • Gasthuiskampstraat
  • Hertog Reinoudsingel

Ter hoogte van het midden van het traject zal een voetgangers- en fietsersoversteek worden ingericht zodat overmatige hinder voor deze groep wordt verminderd.

Voor calamiteiten en vragen m.b.t. de uitvoering/ afsluiting kan contact opgenomen worden met de aannemer via dhr. Martijn de Leeuw: 06-46714618 en indien niet bereikbaar: 088 0330900 en via Martijn.deLeeuw@VanRensBV.nl