ROERMOND – In het kader van de Week van de Veiligheid (11 tot en met 17 oktober 2021) organiseert PVO Limburg een ontbijtsessie voor ondernemers op donderdag 14 oktober. Het thema van deze ontbijtsessie is: ‘Cybercrime, wat komt er op ons af, en hoe maken we samen de bedrijfsketen veiliger?’. Het ontbijt wordt verzorgd bij het Ondernemersplein in Roermond.

Het aantal digitale aanvallen op bedrijven is het afgelopen jaar verder gestegen. Wat opvalt is dat daarbij ook het MKB steeds vaker onder vuur ligt. De toenemende integratie van de supply-chain waarin bedrijven steeds vaker digitaal innig met elkaar verbonden zijn is een kracht en tegelijk een bedreiging. Het zoeken naar de zwakst beveiligde schakel als toegang tot de keten is een aparte tak van ‘cybercrime’ geworden. Aangezien elk bedrijf een schakel is in deze keten denken wij dat dit onderwerp voor elke ondernemer, groot en klein, een interessante ochtend oplevert.

Sprekers tijdens ontbijtsessie
Tijdens deze bijeenkomst in Roermond maakt u kennis met L., een jonge hacker die vertelt hoe (on)gemakkelijk het is om ergens digitaal in te breken. Hij neemt ons mee in zijn manier van denken en kijken naar een ‘verdediging’. Waar let je bijvoorbeeld op, en wat kom je vaak tegen aan ‘openstaande deuren’ bij bedrijven?

Daarnaast krijgt u ook het verhaal van Bert Overbeek te horen. Een ondernemer die vertelt hoe hij het slachtoffer werd van een slimme digitale zwendel. Iets waarvan hij dacht dat hij ‘er nooit in zou trappen’. Bert werd in augustus slachtoffer van deze vorm van oplichting waarbij hij veel geld kwijtraakte. Hij legt uit hoe dat ging en hoe het kwam dat hij er toch in meeging ondanks enkele ‘rode lampjes’ in zijn hoofd. Een buitengewoon leerzaam verhaal!

De laatste spreker is Piet Bel van ASML Security. Hij licht toe hoe dit soort ‘ongelukken’ in de bedrijfsketen kunnen doorwerken en hoe ASML probeert dat voor te zijn samen met zijn toeleveranciers. ASML in Veldhoven werkt nauw samen met haar toeleveranciers om gezamenlijk de hele keten beter te beveiligen. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de relaties met toeleveranciers en vertelt hoe ASML dat aanpakt.

Reserveer als ondernemer alvast uw plek voor deze interessante ontbijtsessie. Via onderstaande link kunt u zich aanmelden. Hopelijk tot dan!

Datum, tijd en locatie
Donderdag 14 oktober
Inloop:            7.30 uur
Afronding:      9.30 uur
Locatie: Ondernemersplein Roermond,
Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/172761112137

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door PVO Limburg. Een samenwerking tussen MKB Limburg, LLTB, LWV , politie, justitie gemeenten en provincie. Samen met de Brightlands Smarts Service Campus is het PVO ook initiatiefnemer van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid, met als doel om het Limburgse MKB te helpen bij het vergroten van hun digitale veiligheid.