V.l.n.r.: Tom van der Velden (Mocca Coffee Company), Oscar Linders (Timing Uitzendbureau), Erwin Boom (wethouder Economie gemeente Venlo) en Hanneke Geurts (Sessiemakers).

De gemeente Venlo is als mede-initiatiefnemer van de Lodewijk van der Grinten (LvdG) Prijs enthousiast over de fusie met PRO77. De samenwerking versterkt de Venlose ondernemerscultuur doordat aandacht voor jonge professionals een vast onderdeel wordt van de prestigieuze ondernemersprijs. De genomineerden van de allereerste LvdG Talent Award stellen zich voor en delen hun onderscheidende factor.

Door Wesley Hegge

In aanloop naar de uitreiking van de prijs komen de genomineerden samen voor een nadere kennismaking. De uitreiking zou op 14 december in De Maaspoort plaatsvinden, maar is vanwege de aangescherpte maatregelen verplaatst naar het voorjaar van 2022. Verschillende scenario’s passeerden de revue, maar omdat het ‘live ontmoeten’ zo’n belangrijk onderdeel is van de prijs is voor uitstel gekozen.

Wethouder Boom vindt dat een begrijpelijke keuze. ‘Doel van de fusie is namelijk de ondernemerscultuur te versterken. Dat doe je door het leggen van contact. De finaleavond van de LvdG Prijs biedt bij uitstek mogelijkheden om waardevolle contacten te leggen.’

Hanneke Geurts
De allereerste editie kent drie ijzersterke genomineerden. Hanneke Geurts timmert met Sessiemakers hard aan de weg door bijeenkomsten effectiever en leuker te maken. ‘De basis voor mijn methode heb ik gelegd toen ik nog als manager in de kinderopvang werkte. Ik merkte tijdens de vergaderingen dat je door alleen het zenden van informatie, je de mensen niet bereikt. Wel als je creatief bent en activerende werkvormen toepast.’

Met Sessiemakers faciliteert ze bijeenkomsten bij organisaties en begeleidt ze mensen die voor groepen staan, van managers en leraren tot sprekers op congressen. ‘In trainersland wordt vaak gezegd dat je als expert informatie moet overdragen. Ik doe het anders, ik zie mezelf niet als expert maar als aanjager en vanuit die rol weet ik meetings succesvol te maken, van Venlo tot Groningen maar ook online.’

Tom van der Velden
Tom van der Velden is tweeënhalf jaar geleden aan de Oude Markt in Venlo Mocca Coffee Company gestart. ‘Het concept staat voor eerlijk, duurzaam en gastvrij. We serveren eerlijke producten, zoveel mogelijk afkomstig van Venlose leveranciers, hebben een eigen merk biologische koffiebonen en bieden een plek waar een brede doelgroep zich thuis voelt. Ik heb oog voor een baby in de kinderwagen, maar ook voor een vrouw van 98 jaar. Mijn onderscheidende factor is dat de persoonlijke aandacht net zo belangrijk is als de fantastische gerechten en koffie.’

Mocca Coffee Company heeft zijn plek veroverd in het centrum. De horecagelegenheid groeide van drie naar zeventien medewerkers. ‘Corona hakt er wel in, ik heb de zaak negen maanden lang moeten sluiten. Een hard gelag. En we zijn nog niet van corona af. Hoewel er momenteel minder inkomsten zijn, ben ik blij dat ik mijn hobby, want zo voelt het, mag blijven uitvoeren.’

Oscar Linders
Oscar Linders is ruim vijf jaar werkzaam als sales executive bij Timing Uitzendbureau. ‘Ik ben verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten in de regio Venlo. Daarnaast ben ik tien jaar geleden begonnen bij Stichting Herfshane, een organisatie die jongeren ondersteunt bij het maken van vastelaovendliedjes. De maatschappelijke betrokkenheid maakt me onderscheidend.’

Als voorzitter is Linders verantwoordelijk voor onder meer de begroting. ‘We gaan voor kwaliteit en koppelen ervaren artiesten aan jong talent, zoals bij het evenement ‘Zing nog ens’, een variant op het tv-programma ‘Beste Zangers’. Ik ga hiervoor actief op zoek naar sponsors. Je moet buiten je comfortzone stappen en bij bedrijven op bezoek gaan om te vertellen waarom je vindt dat het belangrijk is om de jongeren een podium te bieden en de cultuur van vastelaovend levend te houden.’

Kiezen voor Venlo
Wethouder Boom wenst de genomineerden veel succes. ‘Wie dan ook de winnaar wordt, ik vind het nu al geslaagd vanwege de aandacht die de prijs genereert. Er wordt vaak gesteld dat jongeren wegtrekken en niet voor Venlo durven kiezen om een carrière op te bouwen of te gaan ondernemen. Dat beeld klopt niet, daar zijn de genomineerden het bewijs van.’