Erik Schnock, initiatiefnemer en eigenaar Healthcare Corporate Fotografie: Bram Becks

Tijdens een feestelijke avond in de Maaspoort werd Erik Schnock (Healthcare Company) vanavond uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022. De Talent Award ging naar Jella Theeuwen (Innerbuddies).

De uitreiking van de Lodewijk van der Grinten Prijs is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste ondernemersevents in Groot Venlo. Een evenement waar ondernemers een podium krijgen en elkaar kunnen ontmoeten.

Lodewijk van der Grinten Prijs
De drie genomineerde kandidaten van dit jaar waren Peter Broekmans (Rendiz), Jeroen Hutjens (Funqtio) en Erik Schnock (Healthcare Company). Laatst genoemde heeft uiteindelijk het meeste indruk gemaakt op de juryleden die op basis van het thema ‘gezondheid’ aan de hand van een pitch en een uitgebreid bedrijfsbezoek de winnaar bepaalden.

Programma
Presentatrice Vivian Lataster, inmiddels een bekend gezicht bij de Lodewijk van der Grinten Prijs, loodste de zaal door het veelzijdige programma: pitches van de talenten, muziek van het nieuwe Beethoven Conservatorium uit Tegelen, video’s, interviews, lasershows, een publieksstemming en uiteindelijk de uitreiking van beide prijzen door burgemeester Scholten van Venlo. Het kunstwerk dat aan de winnaars werd uitgereikt is dit jaar gemaakt door de bekende Venlose kunstenaar Hans Reijnders.

Winnaar Erik Schnock
Uit het juryrapport: “Healthcare is een ‘care company’ met een uitgesproken visie op de gezondheid van bedrijven. De kansen die hierin aanwezig zijn om te ondernemen werden voor Erik al jaren geleden onderkend en met zijn visie zorgde hij voor een gestage groei van een groep van ondernemingen. Met een duidelijke visie op het gebied van dienstverlening van bedrijfsartsen heeft Erik een landelijk opererende onderneming gecreëerd die haar groei ook zoekt in aanpalende werkgebieden en zich de komende jaren verder zal kunnen ontwikkelen tot een belangrijke speler in de markt. Daarnaast vindt de jury ook het werk dat Erik doet als voorzitter van de Venloop belangrijk om te vermelden. Dat Venlo nu op de kaart staat als loopstad heeft ook veel te maken met de ondernemende geest van Erik”.

Talent Award naar Jella Theeuwen
De avond startte met drie pitches van de genomineerden voor de LvdG Talent Award, een prijs voor de meest toonaangevende Young Professional onder de 35 jaar binnen de gemeente Venlo. Dit jaar gingen Ray Schreurs (Reform Training), Jella Theeuwen (Innerbuddies) en Niki Benders (Jumbo Benders/Beej Benders) de strijd aan. Het werd een nek-aan-nek race tussen Jella en Niki en de publieksstemming bepaalde uiteindelijk de winnaar: Jella Theeuwen.
Bij InnerBuddies worden darmanalyses uitgevoerd waarna middels een ontlastingssample de klant een op de persoon afgestemd voedingsadvies ontvangt. Jella maakte indruk op de jury door het feit dat ze de middelen en mensen die haar op de universiteit tijdens haar studie ter beschikking stonden, wist aan te wenden om al op jonge leeftijd haar eigen onderneming te starten. Met haar bedrijf InnerBuddies benadert ze de wereld van de diëtisten anders en is daarmee vernieuwend in de markt. De jury: “Werken met professoren aan jouw product en op hetzelfde moment als CEO praten over je volgende financieringsronde, terwijl je de lijnen op kantoor kort houdt, geeft wel aan dat we hier te maken hebben met een talent op ondernemersgebied”.
Naast het kunstwerk krijgt Jella een studievoucher die wordt aangeboden door UMIO Maastricht University en de Gemeente Venlo.

Partners en sponsoren
De Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs heeft in de loop van de afgelopen jaren gebouwd aan een intensieve samenwerking met een groot aantal partners, founders en sponsoren. Door het grote draagvlak binnen het Venlose bedrijfsleven kan er ieder jaar weer een professionele en inspirerende avond worden neergezet.

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, waarin LLTB, MKB Noord-Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Naamgever van de prijs is Lodewijk van der Grinten (1831 – 1895), de oprichter van het voormalige Océ, het huidige Canon Production Printing. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste economische krachten in Venlo.