Medibus

VENLO – De Duitse Mobiliteitsprijs 2019 is voor de Medibus van Deutsche Bahn. Deutsche Bahn (DB) wint de Duitse Mobiliteitsprijs 2019 met twee innovatieve aanbiedingen: DB Medibus, een rollende medische praktijk, en ioki Hamburg, een geïntegreerde pick-up service in lokaal vervoer. 

VDL Bus & Coach heeft een VDL Citea LLE-127 als medibus geleverd aan DB Regio Bus. De bus wordt ingezet als mobiele huisartsenpraktijk in Duitsland. Het voertuig is voorzien van een behandelkamer met alle gebruikelijke apparatuur die een arts nodig heeft, een spreekkamer, klein laboratorium en een wachtruimte. De bus is gemaakt door VDL Bus Venlo in samenwerking met VDL Bus Heerenveen en VDL Bus Chassis.

Het thema van de mobiliteitsprijs was dit jaar: “Intelligent in beweging: mensen verplaatsen – woonruimtes verbinden”. Ongeveer 270 startups, bedrijven, verenigingen en onderzoeksinstellingen hebben met hun projecten in heel Duitsland de Innovation Award aangevraagd. Een deskundige jury selecteerde de tien bekroonde projecten. De prijsuitreiking vindt plaats in november in aanwezigheid van de minister van Verkeer en Digitale Infrastructuur.