Op de foto staan van links naar rechts: Hubert Mackus (Provincie Limburg), Saskia Goetgeluk (Brightlands Campus Greenport Venlo), Vicente Navarro (BASF), Joost van den Akker (Provincie Limburg), Nick Bos (universiteit Maastricht)

VENLO – Voor BASF Vegetable Seeds is de deelneming van strategisch belang vanwege de innovaties en het onderzoek rondom gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy op de Venlose Brightlands campus.

BASF kijkt uit naar de samenwerking op het gebied van research en development en ziet mogelijkheden voor co-creatie van nieuwe groenteconcepten.

Kennis delen
BASF is een van de grootste groentezaadbedrijven ter wereld, met haar merk Nunhems®. ‘Dit partnership past bij onze ambitie om gezonde voeding aantrekkelijker te maken door groente-oplossingen aan te bieden die meer aansluiten bij de wensen van de consument’, zegt Vicente Navarro, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds. ‘In onze visie kunnen we dat alleen door kennis gezamenlijk te delen en samenwerking met partners in de keten en daarbuiten na te streven. De campus met focus op voeding, gezondheid, nieuwe duurzame teelttechnieken en de aanwezigheid van bedrijven en kennisinstellingen, biedt hiervoor unieke mogelijkheden.’

Mijlpaal
Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo, is zeer verheugd met BASF als derde aandeelhouder. ‘Het is voor ons als campus een belangrijke mijlpaal: hiermee bundelen we de innovatieve krachten van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen nog verder. We hebben elkaar veel te bieden, ik kijk uit naar de samenwerking.’

Place to be
Aandeelhouders van het eerste uur zijn Maastricht University en Provincie Limburg: zij hebben in 2017 Brightlands Campus Greenport Venlo opgericht. Gedeputeerde Hubert Mackus, met Landbouw, Landschap en Mobiliteit in zijn portefeuille, geeft aan dat destijds de ambitie is uitgesproken om Brightlands Campus Greenport Venlo te laten uitgroeien tot ‘place to be’ op het vlak van gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. ‘Sinds dat moment is de campus fors gegroeid en zetten we vol in op een succesvolle samenwerking tussen partners vanuit de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven. We zijn verheugd over het feit dat BASF toetreedt als derde aandeelhouder en kansen ziet op het gebied van innovatie en onderzoek.’

Stevige impuls
Joost van den Akker, gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg, vindt daarnaast dat de verbinding met BASF van groot belang is voor de verdere ontwikkeling van Brightlands Campus Greenport Venlo. ‘Het commitment van BASF geeft een stevige impuls aan de internationale groei van Brightlands Campus Greenport Venlo’.

Ecosysteem
Aandeelhouder Maastricht University is eveneens blij met de komst van BASF. Nick Bos, vice-voorzitter College van bestuur van Universiteit Maastricht: ‘Met BASF hebben we een partner in triple helix verband die een constructieve en waardevolle aanvulling kan geven op het totale spectrum van voeding. Vanuit ondernemerszijde kan een gerenommeerd bedrijf als BASF bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het ecosysteem dat de campus wil bieden voor ondernemers, studenten en onderzoekers.’

BASF presenteert zich tijdens Dutch Food Week
Op 4 oktober a.s. zal BASF ook aanwezig zijn tijdens het openingsevent ‘Taste & Taste Edition’ van Brightlands Campus Greenport Venlo in het kader van de Dutch Food Week. BASF en andere inspirerende sprekers nemen de bezoekers mee in de laatste ontwikkelingen binnen voedingsinnovatie en de agrifood sector. Aansluitend aan het plenaire programma (8:30-10:00 uur) gaat de innovatiemarkt open met meer dan vijftig bedrijven, workshops en lezingen en een test & taste lab.

De campus staat van 4 t/m 16 oktober in het teken van die Dutch Food Week met tal van events. Het complete programma: www.brightlands.com/dfw/programma

Brightlands
Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen op het gebied van onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. Aan deze campus zijn inmiddels zo’n 64 bedrijven en verder wetenschappers en studenten van kennisinstituten als Maastricht University, Fontys Hogescholen en HAS hogeschool verbonden. Brightlands Campus Greenport Venlo maakt deel uit van Brightlands, een open innovatie community die bestaat uit vier campussen. Hier wordt gewerkt aan de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Provincie Limburg en Maastricht University zijn samen met toonaangevende bedrijven de initiatiefnemers van Brightlands.