Stichting PRO77 en stichting Lodewijk van der Grinten (LvdG) Prijs hebben de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen om PRO77 op te nemen in de organisatie van de LvdG Prijs. Doelstelling van de fusie is om het netwerk van de LvdG Prijs binnen de Venlose ondernemerscultuur verder te versterken en de young professionals in Venlo meer bij het evenement te betrekken.

De activiteiten van PRO77 waren erop gericht om professionals jonger dan 35 jaar een podium te bieden en daarmee andere jongeren te inspireren en meer te binden aan de regio.

PRO77
Jaarlijks werd daartoe een award uitgereikt aan de meest toonaangevende young professional binnen de gemeente Venlo. Een onafhankelijke jury koos uit drie genomineerden de winnaar. Dat gebeurde op basis van onderscheidend en innoverend vermogen, daadkracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast moest hij of zij een positieve bijdrage leveren aan de Venlose maatschappij en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere young professionals.

Peggy Leurs, voorzitter van de stichting LvdG Prijs, licht de fusie toe: ‘Bovengenoemde jurycriteria sluiten naadloos aan bij de eigenschappen waar de jury van de Lodewijk van der Grinten Prijs naar kijkt bij het beoordelen van de genomineerden. Een fusie tussen de twee stichtingen was voor beide partijen dus een logische stap. Zeker gezien de intentie van ons om naast bestaande activiteiten meer aandacht te besteden aan de jonge ondernemers binnen de gemeente.’ Leurs geeft aan dat samenwerking zorgt voor een verdere versterking van de ondernemerscultuur in Venlo. ‘We creëren op deze manier een groter netwerk met onderscheidende en innovatieve ondernemers en professionals, iets waar we als LvdG Prijs erg blij mee zijn.’

Verbinden
De bestaande doelstellingen van de LvdG Prijs blijven ongewijzigd: ondernemers verbinden en het ondernemersklimaat in Venlo stimuleren met specifieke aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen de gelijknamige stichting werken LLTB Noord-Limburg, MKB Noord-Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samen. Behalve de ondernemersavond waarop de winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt, worden er meerdere evenementen georganiseerd.

De prijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten (1831–1895), de oprichter van het voormalige Océ, het huidige Canon Production Printing. De naam van de prijs is dus niet zonder reden gekozen. Canon Production Printing is uitgegroeid tot een van de grootste economische krachten in Groot-Venlo waaraan weer veel andere partijen, zoals toeleveranciers, hun bestaansrecht ontlenen. Dit symboliseert uitstekend waar de LvdG Prijs voor staat, want behalve dat er jaarlijks een drietal ondernemers, de genomineerden, extra onder de aandacht wordt gebracht bij het publiek, stimuleert de stichting ook het ondernemersklimaat hiermee. Leurs: ‘Daarbij zetten we bedrijven ook aan tot maatschappelijk verantwoord ondernemen en het uitdragen van al hun kwaliteiten als ambassadeurs voor de Venlose ondernemersbelangen. Hierin werken we samen met de initiatiefnemers en proberen we ook voornamelijk Venlose partijen bij de organisatie te betrekken, zodat zij zich ook voor eigen publiek kunnen profileren.’

www.lvdgprijs.nl