Innovatiemanagers Louis Bonné en Loes Borger. Fotografie: Zebra Fotostudio's

Als belangenbehartiger is MKB-Limburg altijd op zoek naar manieren om Limburgse ondernemers te helpen bij het ondernemen en om verbindingen te leggen tussen diverse partijen binnen het Limburgse ondernemersklimaat. Maar hoe vind je als ondernemer zelf nou de weg in dit landschap? Ook hier helpen MKB-Limburg en partners je graag op weg!

Waar mensen bij elkaar zijn, wordt overlegd, nagedacht, gebrainstormd en ontstaan goede ideeën. Ondernemers zijn bezig met vooruitgang, ze willen vernieuwend zijn en op die manier de concurrentie voorblijven. Maar wat nou als je een innovatief idee hebt? Bij wie kun je aankloppen? Wat moet er gebeuren om het idee vorm te geven en uit te werken tot een concreet product, systeem, aanpak? Waar haal je de financiering vandaan en zijn er wellicht subsidies waar je gebruik van kunt maken?

NAAM Loes Borger FUNCTIE Innovatiemakelaar WOONT IN Maastricht TELEFOON 06 20519003 E-MAIL loes@degroeischakelaar.nl

De Groeischakelaar voor ondernemers
Voor al die vragen van Limburgse ondernemers heeft MKB-Limburg, samen met haar Ondernemend Limburg partners LLTB en LWV en in samenwerking met onder andere provincie Limburg, ESZL en Keyport 2020 De Groeischakelaar gelanceerd. Als voorzitter van MKB-Limburg weet Monique Princen namelijk hoe belangrijk het is om ondernemers de weg te wijzen: “Er zijn zoveel initiatieven en instanties waar ondernemers terecht kunnen met vragen over groei en innovatie. Maar door al deze mogelijkheden zien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer. Dit is precies waar De Groeischakelaar op inspringt.”

Innovatie begint aan de keukentafel
Loes Borger en Louis Bonné, innovatiemakelaars van De Groeischakelaar, gaan met de ondernemer op zoek naar partijen die iets voor hem kunnen betekenen bij het uitvoeren van hun idee voor groei of innovatie. Vanwege hun achtergrond zijn de makelaars bekend met de verschillende spelers op de markt en kunnen de ondernemer verder op weg helpen. Louis Bonné: “De meest innovatieve ideeën ontstaan aan de keukentafel. Daarom gaan we aan diezelfde keukentafel met de ondernemer in gesprek om te achterhalen wat er nodig is om het idee verder uit te werken. Vervolgens gaan we samen met de ondernemer op zoek naar partijen die hem of haar verder kunnen helpen. We verbinden de ondernemer dus eigenlijk aan andere partijen zodat de ondernemer kan groeien of innoveren. Dit noemen wij ‘groeischakelen’!”

NAAM Louis Bonné FUNCTIE Innovatiemakelaar WOONT IN Klimmen TELEFOON 06 22496247
E-MAIL louis@degroeischakelaar.nl

Meer weten? Maak kennis of kom naar de Groeispurt!
Wil je kennismaken met de innovatiemakelaars van De Groeischakelaar? Dan kun je altijd een afspraak inplannen. Bovendien ben je als ondernemer van harte welkom bij de Groeispurt bij Ondernemersplein Limburg in Roermond, op 3 juni aanstaande. Loes Borger: “Tijdens deze interactieve, verbindende en energieke bijeenkomst steken wij de handen uit de mouwen om ondernemers een stap verder te helpen bij hun groei- of innovatie-uitdaging. Onder begeleiding van een ervaren businesscoach, maakt de ondernemer een stappenplan voor zijn eigen specifieke uitdaging. Vervolgens maken de wij de verbinding met initiatieven die erop gericht zijn om de ondernemer verder te helpen. Want een innovatief idee verdient het om uitgewerkt te worden!”